Paste romanesc la Oristano!

Duminica 28 aprilie peste  200 de romani rezidenti in Sardinia s-au reunit la Oristano pentru a sarbatori Sfanta Sarbatoare de Paste.

Evenimentul a fost organizat de catre Grupul Asociatiilor Romanesti din Sardinia – Presedinte Daniel Manda care a reusit pentru prima data pe insula sa adune romani din toata Sardinia, de la Olbia, Alghero, Sassari, Oristano, Cagliari, Sant’Antioco si Iglesias. Din Grup fac parte trei mari asociatii: Cuore Romeno din Oristano, Diaspora Civica din Alghero si Collage din Iglesias. Impreuna si-au unit fortele in folosul comunitatii iar rezultatul a fost pe placul tuturor.

Cu un bogat meniu traditional romanesc  si  muzica populara, cei 200 de romani au petrecut o zi de Paste de neuitat. Din meniu nu au lipsit oaule rosii, sarmalele  si cozonacul. La eveniment a fost prezente si doua standuri, unul  cu produse alimentare importate din Romania( a magazinului romanesc din Oristano) si unul cu artizanat romanesc realizat in Sardinia.

Paste romanesc – Oristano – Sardinia 2019

Paste romanesc – Oristano – Sardinia Evenimentul a fost organizat de catre Grupul Asociatiilor Romanesti din Sardinia – Presedinte Daniel Manda care a reusit pentru prima data pe insula sa adune romani din toata Sardinia, de la Olbia, Alghero, Sassari, Oristano, Cagliari, Sant'Antioco si Iglesias. Din Grup fac parte trei mari asociatii: Cuore Romeno din Oristano, Diaspora Civica din Alghero si Collage din Iglesias. Impreuna si-au unit fortele in folosul comunitatii iar rezultatul a fost pe placul tuturor.

Publicată de Associazione Interculturale Italia-Romania "Cuore Romeno"ONLUS pe Miercuri, 1 mai 2019