Bully for you!

Bully for you!

Realizat în parteneriat cu Asociații socio-culturale și de tineret din România, Italia, Bulgaria, Spania și Danemarca proiectul s-a derulat în perioada pandemiei și se va concretizează printr-un schimb cultural de tineri, care va avea loc în Sardinia în a doua parte a anului 2021.

Scopul proiectului este acela de a asigura o experiență de învățare pentru tineri, comunitatea locală și organizații de tineret, care sunt interesați să afle mai multe despre fenomenul de bullying și metodele non-formale utile în combarea sa.

Bully for you! numele unui nou proiect organizat de Asociația ”Cuore Romeno” din Oristano și finanțat de Comisia Europeană prin intermediul programului ErasmusPlus.  Activitățile acestuia prevăd o sesiune de informare și un schimb de tineret care va avea loc la începutul lunii martie la Oristano. La proiect vor lua parte 25 de tineri din Spania, Italia, Danemarca, Bulgaria și România. Tema proiectului: prevenirea si combaterea bullying-ului si cyber bullying-ului.

Reprezentanții Asociației Interculturale Italia-România ”Cuore Romeno” ODV au prezentat elevilor Institutului Tehnic  Lorenzo Mossa din Oristano proiectul ”Bully for you!”.

Este a treia unitate școlară din Oristano în care organizatorii proiectului au prezentat proiectul și au informat tinerii cu privire la oportunitățile ErasmusPlus. Elevii au primit informații despre proiectele Erasmus, au urmărit videoclipuri și au participat la o activitate interactivă în care au identificat efectele bullying-ului.

Prezentările au ca scop identificarea a patru tineri interesați să participe la proiectul care se va desfășura în perioada 1-9 martie la Oristano.

PROIECT FINANŢAT

Erasmus Plus

(Agenzia Nazionale Giovani)
  • Proiectul „Bully for you”
  • nr.: 2019-3-IT03-KA105-017592
  • Perioada: 01.01.2020 – 31.12.2021
  • Finanţare: 13.985,00 euro
Distribuie