DESPRE NOI

DESPRE NOI

CINE SUNTEM?

Asociaţia Interculturală Italia-România „Cuore Romeno” ODV

Asociația „Cuore Romeno” reprezintă un punct de referință regional pentru comunitatea românească prezentă pe teritoriul Sardiniei. Înființată în 2014, asociația a fost implicată în proiecte care vizează dezvoltarea, promovarea și îmbunătățirea relațiilor dintre comunitatea românească și cea italiană în ansamblu. Prin intermediul finanțărilor naționale și internaționale administrate de entități publice și private, Asociația a implementat proiecte în Italia care s-au materializat în creșterea implicării civice și integrarea românilor în societatea gazdă, consolidarea relațiilor socio-culturale, dezvoltarea și îmbunătățirea relațiilor instituționale din teritoriu. În același timp, Asociația oferă disponibilitatea de a colabora în proiecte internaționale, naționale, regionale și locale, punând la dispoziția partenerilor resurse și experți în scrierea și managementul proiectului.

ISTORIC

Din 2015, asociația s-a implicat activ în organizarea și implementarea a trei proiecte ErasmusPlus, la care au participat tineri români și italieni, dar și asociații din diferite părți ale Uniunii Europene. Asociația sprijină cetățenii români de pe  teritoriul italian prin activități de mediere lingvistică și culturală.

Pe lângă valorile promovate direct de aceasta, Asociația se angajează, de asemenea, să sprijine și să atribuie recunoașteri speciale partenerilor și cetățenilor români din Italia care se remarcă prin inițiative și proiecte în domeniu social, artistic, sportiv și educațional.

VIZIUNE

Implicare în proiecte care vizează dezvoltarea, promovarea și îmbunătățirea relațiilor dintre comunitatea românească și cea italiană.

MISIUNE

Promovarea cunoașterii valorilor României în Italia și să reunească comunitatea românească din Sardinia.

IMPLICARE

Organizarea și implementarea de proiecte pe teritoriul italian prin activități de mediere lingvistică și culturală.

CONSILIUL DIRECTOR

Suntem o echipă tânară şi ambiţioasă ce îşi propune să ajute comunitatea românilor de pretutindeni. Prin acţiunile noastre susținem demersurile și opiniile românilor din Italia.

Fara Antonio Gian Franco

Vice-preşedinte

Irina Albu

Secretar

Rotărescu Eugenia

Trezorier

Viorel Merluşca

Consilier

Bariz Elena

Consilier

Socea Manuel

Consilier

Statut limba română

romanian-flag-badge-200x200

Statut limba italiană

italian-national-flag-badge-200x200

Alătură-te nouă şi poţi oferi sprijin comunităţii noastre.